خبر و تحلیل

کلاهبرداری ۸۰ میلیارد تومانی در استان یزد از طریق لینک‌های آلوده در سال ۱۴۰۳

تیم نوشدارو
زمان مطالعه ۱ دقیقه

اگر می‌خواهید بدانید که کلاه‌برداری‌های آنلاین چقدر گسترده هستند و چه پول‌های کلانی وارد جیب کلاه‌برداران می‌شود، این خبر را بخوانید:  پلیس فتا استان یزد اخیرا اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳، کلیک کردن روی لینک‌های آلوده، خسارتی ۸۰ میلیارد تومانی روی دست یزدی‌ها گذاشته.

این لینک‌های آلوده از طریق پیامک یا پیام‌رسان‌ها ارسال می‌شدند و به روش‌های مختلف، سرمایه مردم را به سرقت می بردند. برای مثال بعضی لینک‌ها دسترسی به اپلیکیشن‌های بانکی و خالی کردن حساب را امکان‌پذیر می‌کردند، برخی دیگر وعده وام فوری (در ازای پرداخت یک بیعانه اولیه) می‌دادند و برخی سایت‌های جعلی هم از مردم بابت رزرو سوییت‌های غیر واقعی پول می‌گرفتند.

 البته پلیس می‌گوید ۶۰ میلیارد تومن از این رقم به افراد متضرر برگردانده شده. اما به این نکته هم توجه کنید که در اعلامیه صرفا به کلاه‌برداری‌هایی اشاره شده که از طریق لینک‌های آلوده انجام شده‌اند. بنابراین می‌توان فرض را بر این گذاشت رقم واقعی کلاهبرداری‌ها بسیار بیشتر از اینها است.

فیشینگ و ساخت سایت‌ها و لینک‌های آلوده، یک کسب‌وکار پرسود برای کلاه‌برداران است. پس روش‌های شناسایی لینک‌های آلوده را یاد بگیرید، راجع به تکنیک‌های مهندسی اجتماعی مطالعه کنید و از سر زدن به نوشدارو دست نکشید!

پست‌های مرتبط

مطالب پرنگاه

حکایت‌های کوتاه، حقیقت‌های بزرگ

در این بخش، به بررسی دقیق و جامع نشانه‌ها و رفتارهایی می‌پردازیم که ممکن است به کلاهبرداری آنلاین مرتبط باشند. شناخت این موارد می‌تواند به شما کمک کند.

ویدیو های بیشتر

منابع