روزانه افراد زیادی هدف انواع کلاهبرداری قرار میگیرند که بسیاری از آنها از طریق پیامک و ارسال لینکهای آلوده است. اگر فرد هوشیاری باشید و نوشدارو را دنبال کنید، با انواع ترفندهای شیادان آشنا هستید. اما در این میان همچنان افراد زیادی وجود دارند که کوچکترین آگاهی نسبت به این خطرات ندارند.
حالا اپلیکیشنی به نام «مطمئن باش» مدعی است که تا حد زیادی از این کلاهبرداریها جلوگیری میکند.
این اپلیکیشن شامل چهار ویژگی اصلی (سپر) است:
- سپر پیامک: این قابلیت، متن پیامکهای دریافتی را بررسی میکند و در صورتی که آنها را مشکوک یا کلاهبرداری تشخیص دهد به کاربر هشدار میدهد.
- سپر وبگردی: این سپر مراقب سایتها و صفحات وب است و اگر به سایتی مراجعه کنید که جزو موارد گزارششده کلاهبرداری باشد به شما اطلاع میدهد.
- بررسی اصالت درگاهها: هنگام خرید اینترنتی و مراجعه به درگاهها اگر وارد یک درگاه جعلی شوید، به شما اطلاع میدهد.
- سپر نصب برنامه: هنگام نصب برنامهها اگر بدافزاری تشخیص داده شود، هشداری کاملا واضح مقابل چشم قرار میگیرد و میتوانید بدافزار را با یک دکمه پاک کنید.
«مطمئن باش» قرار است اجازه دهد بدون زحمت یا سواد فنی، سایتها، پیامکها و اپلیکیشنهای مشکوک را شناسایی کنید. این برنامه قابلیتهای دیگری هم ارائه میکند، مثل:
– اسکن برنامههای از پیش نصب شده روی موبایل
– بررسی سلامت لینکها و دریافت هشدار راجع به لینکهای آلوده
– آموزش ترفندهای ساده برای جلوگیری از کلاهبرداری
– امکان ارسال گزارش مردمی راجع به کلاهبرداریها برای مراقبت از سایر کاربران

«مطمئن باش» چطور کار میکند؟
«مطمئن باش» اپلیکیشنی رایگان و متنباز (مخزن گیتهاب) است که روی اندروید نصب میشود. میلاد نوری توسعهدهنده این اپلیکیشن میگوید که این برنامه به خاطر نحوهی عملکردش نیاز به دسترسیهای متنوعی دارد اما اطلاعات کاربران را جمعآوری نمیکند و آنها به جایی ارسال نمیشوند.
کلیه بررسیها و پردازشهای اپلیکیشن به صورت آفلاین و روی تلفن همراه خود کاربر انجام میشود و اطلاعات اپلیکیشنهای نصب شده، پیامکها و… هیچ کدام به سرور ارسال نمیشود.
البته منظور این نیست که برنامه هیچ اتصالی با اینترنت برقرار نمیکند. «مطمئن باش» به چند پایگاه دادهی آنلاین متصل است و جدیدترین تهدیدات را از طریق آنها دریافت میکند که:
- گزارشهای مردمی
- پروژه امنیت سایبری کاوه (زیرمجموعه نوشدارو)
- مجموعهای از سایتها و مخازن معتبر (که میتوانند گسترش پیدا کنند)
این پایگاه داده دائم بهروزرسانی میشود. هرچه زمان بگذرد و گزارشهای مردمی بیشتری دریافت شود، فهرست کاملتری از تهدیدهای اینترنتی به دست میآید.
بنابراین «مطمئن باش» اتکای زیادی به تعامل کاربران دارد و میزان اثرگذاری آن هم تا حدی وابسته به تعداد کاربرانی است که برنامه را نصب میکنند و به ارسال گزارش تمایل نشان میدهند.
آیا باید نگران دسترسیهای متنوع «مطمئن باش» باشیم؟

«مطمئن باش» برای ارائه قابلیتهای مختلف، نیاز به دسترسیهای متنوعی دارد مثلا مجوز «دریافت پیامکها» یکی از مواردی است که ممکن است نگرانکننده باشد. اما در این موارد تصمیم با خود کاربر است و نصب هر اپلیکیشن روی تلفن همراه بستگی به میزان اعتمادتان نسبت به تیم یا شرکت توسعه دهندهی آن دارد.
میلاد نوری جزو متخصصانی است که سالها در حوزهی امنیت و حریم خصوصی کاربران فعالیت کرده و از چند سال قبل یک افزونه هم به همین نام، برای جلوگیری از حملات فیشینگ منتشر کرده است.
به نظر میرسد که در اپلیکیشن «مطمئن باش» هم تلاش شده تا حد ممکن شفافیت وجود داشته باشد. سورس کد آن در گیتهاب در دسترس است و میتوان امنیت برنامه را به صورت مستقل سنجید. ضمنا میتوان مجوزهای دسترسی را از همان لحظه نصب، خاموش نگه داشت و فقط از برخی امکانات استفاده کرد.
پاسخ به پرسشهای رایج در مورد اپلیکیشن مطمئن باش
در خود سایت مطمئن باش، یک بخش پرسشهای رایج وجود دارد که مطالعهی آن میتواند کمک کننده باشد.
جمعبندی و دانلود
با توجه به فراگیری و تعدد کلاهبرداریهای آنلاینی که دامن ایرانیان را میگیرند، «مطمئن باش» پروژهای قابل توجه است که میتواند در طولانیمدت کمک مهمی به امنیت کاربران کند. این برنامه بهویژه میتواند برای کودکان و سالمندانی مفید باشد که اطلاعاتشان در حوزه حفظ امنیت دیجیتال پایین است.
دانلود اپلیکیشن مطمئن باش:
نظر بدهید