خبر و تحلیل

فروش کنسول بازی ۴۵۰ دلاری جدید نینتندو در ایران با قیمت ۹۰۰ دلار!

کنسول Nintendo Switch 2 بالای آن متنی که نوشته شده است: ۷۲ میلیون تومان
شایان ضیایی
زمان مطالعه ۳ دقیقه

چقدر حاضرید پول بدهید تا یک هفته زودتر از هر شخص دیگری در جهان، با جدیدترین کنسول بازی نینتندو بازی کنید؟ البته بخشی از این جمله در عمل صحیح نیست و کنسول خریداری شده در عمل کار نمی‌کند. 

زمانی که کنسول‌های بازی (مثل ایکس باکس، پلی استیشن و یا در این مثال، نینتندو سوییچ ۲) به عرضه جهانی نزدیک می‌شوند، معمولا چند هفته زودتر به دست فروشگاه‌های معتبر و همکار می‌رسند. اگرچه این فروشگاه‌ها از لحاظ قانونی اجازه فروش زودهنگام کنسول را ندارند، اما کم پیش نمی‌آید که تعدادی کنسول را به مشتریان خاص‌تر خود بفروشند.

این خریداران خاص، کنسول‌هایی که زودتر به دست آورده‌اند را به بازار سیاه انتقال می‌دهند و کشورهای همسایه ایران (و حتی خود ایران) هم سهمی هر چند کوچک از این بازار دارند. همین می‌شود که تقریبا همیشه کنسول‌های بازی را زودتر از عرضه رسمی، در بازار ایران هم می‌یابیم.

کنسول Nintendo Switch 2 تازه‌ترین مثال است. این کنسول بازی جمع‌وجور و ۴۵۰ دلاری در روز ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ عرضه می‌شود، اما حداقل از ششم خرداد با قیمت ناقابل ۷۰ الی ۷۵ میلیون تومان (یعنی بیشتر از دو برابر قیمت واقعی) در فروشگاه‌ها دیده شده است. 

همیشه هم مشتریانی هستند که با رویای پیوستن به جمع معدود افرادی که دسترسی زودهنگام دارند، این مبالغ فوق‌العاده بالا را می‌پردازند. 

فروشندگانی که کسب‌وکار فریب دارند هم نهایت استفاده را از کم‌آگاهی بالقوه می‌برند. برای مثال در خبرها خوانده بودیم که نینتندو سوییچ ۲ قرار است به خاطر تعرفه‌های جدید آمریکا، به جای ۴۵۰ دلار، ۶۰۰ دلار فروخته شود. اما بعد از مدتی مشخص شد که تعرفه‌ای در کار نیست و قیمت ۴۵۰ دلار باقی می‌ماند.

اما همین حالا صفحات اینستاگرام و فروشگاه‌هایی پیدا می‌شوند که با اشاره به خبر قدیمی تعرفه‌ها، قیمت‌گذاری عجیب و غریب فعلی را توجیه می‌کنند. یا ممکن است به شما بگویند این کنسول‌ها با قیمت بسیار بالاتری در امارات خریده شده‌اند. در حالی که حقیقت معمولا عکس این است و حتی در بازار سیاه هم مفاهیمی مثل «قیمت همکار» و «قیمت عمده‌فروشی» داریم.

علاوه بر این، ذات خاکستری تمام این فرایند، دور زدن قوانین مالیاتی کشورهای مختلف را هم آسان می‌کند و گاهی باعث می‌شود قیمت محصول قاچاق، از قیمت همان محصول در فروشگاهی معتبر، کمتر تمام شود. 

اما موضوع فقط قیمت بالا نیست! بخش دیگر ماجرا این است که در مثال نینتندو سوییچ ۲، مبلغ ۷۵ میلیون تومان صرف خرید دستگاهی می‌شود که «فعلا» فرقی با پاره‌آجر ندارد. شرکت نینتندو اعلام کرده که برای کار با دستگاه، ابتدا باید یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری مهم دریافت کرد که آن هم تا روز عرضه رسمی، برای دانلود در دسترس قرار نمی‌گیرد!

این را هم نباید فراموش کنید که خیلی از اوقات، اصلا کنسولی در کار نیست و کلاه‌برداران سعی می‌کنند از هیجان مردم سوء استفاده کنند. مثلا ممکن است فروشنده‌ای را بیابید که برخلاف دیگران، کنسول را ۶۰ میلیون تومان قیمت گذاشته و در توضیحات هم می‌نویسد که «به خاطر دغدغه‌مندی برای گیمرها، تصمیم گرفتیم کنسول را با قیمت پایین‌تر به دست شما عزیزان برسانیم!» که اکثر اوقات، فریبی بیش نیست. اینها معمولا از شما یک مبلغ بیعانه می‌گیرند و سپس ناپدید می‌شوند.

بنابراین عواملی مثل هیجان لحظه‌ای، بی‌توجهی به تکنیک‌های فریب و دنبال نکردن اخبار رسمی، دست به دست یکدیگر می‌دهند تا کلاه‌بردارانی که فروشندگی هم می‌کنند، حاشیه سودی بیشتر از خود شرکت سازنده‌ی کنسول داشته باشند! و متاسفانه این ماجرایی است که هر چند سال یک بار در بازار بازی‌های ویدیویی ایران تکرار می‌شود… و تکرار می‌شود… و تکرار می‌شود.

    نظر بدهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    پست‌های مرتبط

    مطالب پرنگاه

    ویدیوهای نوشدارو

    ویدیو های بیشتر

    حکایت‌های کوتاه، حقیقت‌های بزرگ

    در این بخش، به بررسی دقیق و جامع نشانه‌ها و رفتارهایی می‌پردازیم که ممکن است به کلاهبرداری آنلاین مرتبط باشند. شناخت این موارد می‌تواند به شما کمک کند.

    ویدیو های بیشتر

    منابع