ابزارها و افزونه‌ها بحران و شرایط اضطراری

چرا برای ورود به اینستاگرام و… باید اپلیکیشن Google Authenticator را جایگزین رمز پیامکی کنید؟

یک اپلیکیشن آفلاین را جایگزین کنید
گوگل آتنتیکیتور
شایان ضیایی
زمان مطالعه ۳ دقیقه

ما قبلا در نوشدارو در مورد ورود «دو عاملی» و مزایای آن صحبت کرده‌ایم. بسیاری از اپلیکیشن‌های مشهور مانند اینستاگرام، توییتر و… از آن پشتیبانی می‌کنند. برای دریافت رمز یک بار مصرف راهکارهای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها از طریق پیامک است. اما این روش امنیت بالایی ندارد و گاهی اوقات دریافت این پیامک‌ها مسدود می‌شود و ممکن است از دسترسی به حساب‌تان محروم شوید.

به همین خاطر پیشنهاد می‌شود از راهکارهای ایمن‌تر و بهتری مانند اپلیکیشن Google Authenticator استفاده کنید که نیاز به دریافت پیامک را به کل از بین می‌برد.

اپلیکیشن Google Authenticator چیست و چطور آن را فعال کنیم؟

این برنامه سبک و کم‌حجم، روی موبایل شما نصب می‌شود و هر ۳۰ ثانیه، رمزهای جدیدی تولید می‌کند که می‌توانید از آن‌ها به جای رمز یک‌بار مصرف پیامکی استفاده کنید. 

گوگل آتنتیکیتور نه‌تنها نیاز به احراز هویت پیامکی را از بین می‌برد، بلکه بعد از راه‌اندازی هم نیازی به اتصال اینترنت ندارد و امنیت حساب‌ها را افزایش می‌دهد. 

بعد از نصب، باید در پلتفرمی که از ورود دوعاملی پشتیبانی می‌کند (مانند ایکس و اینستاگرام)، به دنبال تنظیمات Two Factor Authentication از طریق App بگردید. در این تنظیمات، یک «کلید» (Key) یا یک «QR Code» دریافت می‌کنید.

سپس وارد Authenticator شوید و با فشردن علامت مثبت (+) در گوشه پایینی صفحه، فرایند اتصال را به روش دلخواه خود پیش ببرید. 

آیا تنها گزینه ما Google Authenticator است و جایگزین دیگری وجود ندارد؟

اپلیکیشن‌های متنوعی برای تولید رمز ورود یک‌بار مصرف در دسترس شما هستند و در صورت تمایل می‌توانید از آنها استفاده کنید. برای مثال Microsoft Authenticator یکی از جایگزین‌های خوب است. فقط قبل از انتخاب، توجه کنید که از اعتبار کافی برخوردار باشند. 

اگر در آینده بخواهم گوشی‌ام را عوض کنم چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر قصد تعویض تلفن‌تان را داشته باشید، به راحتی می‌توانید فرایند تولید رمز یکبار مصرف را به گوشی جدید منتقل کنید. کافی است اپلیکیشن گوگل آتنتیکیتور را روی تلفن جدید نصب کنید و بعد روی گوشی قدیمی داخل اپلیکیشن در منوی اصلی، گزینه‌ی Transfer accounts را انتخاب کنید و با یک اسکن QR کد، تمام اکانت‌های شما به اپلیکیشن جدید منتقل می‌شوند. به همین سادگی!

تکلیف پلتفرم‌های ناسازگار چیست؟

بعضی پلتفرم‌ها مثل واتساپ و تلگرام با Google Authenticator یا اپ‌های مشابه سازگار نیستند، اما همچنان قابلیت‌هایی برای احراز هویت بدون پیامک دارند. از این قابلیت‌ها استفاده موثر کنید و راجع به آن‌ها بخوانید.

  • در تلگرام رمز یک‌بار مصرف هم پیامک می‌شود و هم داخل برنامه به دست‌تان می‌رسد. اگر مثلا بخواهید وارد تلگرام لپ‌تاپ شوید، رمز آن از درون برنامه تلگرام روی موبایل به دست‌تان می‌رسد. 
  • در واتساپ شرایط اندکی متفاوت است. این پیام‌رسان نیاز به یک رمز عددی ۶ رقمی دارد که هنگام ثبت نام تعیین شده است. این رمز را نباید به هیچ وجه از یاد ببرید، وگرنه در ورود به حساب به مشکل می‌خورید!

    نظر بدهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پست‌های مرتبط

    مطالب پرنگاه

    ویدیوهای نوشدارو

    ویدیو های بیشتر

    حکایت‌های کوتاه، حقیقت‌های بزرگ

    در این بخش، به بررسی دقیق و جامع نشانه‌ها و رفتارهایی می‌پردازیم که ممکن است به کلاهبرداری آنلاین مرتبط باشند. شناخت این موارد می‌تواند به شما کمک کند.

    ویدیو های بیشتر

    منابع