گوگل مپس فقط در صورتی مسیرها و مکانهای رفتوآمد شما را در قابلیت Timeline ذخیره میکند که این قابلیت را فعال کرده باشید. برخلاف تصور رایج، Timeline بهصورت پیشفرض خاموش است؛ اما پس از فعالشدن میتواند موقعیت دقیق دستگاه را حتی زمانی که برنامههای گوگل باز نیستند، بهطور دورهای ثبت کند.
تفاوت Timeline با Web & App Activity چیست؟
قابلیت Google Maps Timeline برای ثبت مکانهایی که به آنها رفتهاید و مسیرهایی که طی کردهاید طراحی شده است. این قابلیت میتواند رفتوآمد با خودرو، پیادهروی، دوچرخه یا وسایل حملونقل عمومی را تخمین بزند.
در مقابل، Web & App Activity یا «فعالیت وب و برنامهها» اطلاعاتی مانند جستوجوها و فعالیت شما در سرویسهایی مثل Google Search و Google Maps را ذخیره میکند. این بخش ممکن است اطلاعاتی درباره محدوده تقریبی مکان دستگاه یا نشانی IP نیز داشته باشد، اما روشنبودن آن لزوماً به این معنا نیست که تمام مسیرها و مکانهای دقیق شما در Timeline ذخیره شدهاند.
بنابراین مشاهده روشنبودن Web & App Activity بهتنهایی برای تشخیص فعالبودن تاریخچه رفتوآمد کافی نیست. برای بررسی مکانهای ثبتشده باید تنظیم جداگانه Timeline را کنترل کنید.
چگونه بفهمیم Timeline گوگل مپس فعال است؟
در گوشی وارد برنامه Google Maps شوید، تصویر حساب کاربری را لمس کنید و گزینه Your Timeline را انتخاب کنید. سپس وارد بخش Location & privacy settings شوید. در این صفحه میتوانید ببینید Timeline روشن است یا نه.
اگر Timeline فعال باشد، هر دستگاه واجد شرایطی که حساب گوگل روی آن وارد شده است، مکانها و مسیرهای خود را در Timeline همان دستگاه نگه میدارد. گوگل همچنین امکان تهیه نسخه پشتیبان رمزنگاریشده از این اطلاعات روی سرورهای خود را ارائه میکند، اما فعالکردن پشتیبانگیری برای هر دستگاه بهصورت جداگانه انجام میشود.
در نسخههای فعلی، اطلاعات Timeline عمدتاً روی دستگاه ذخیره میشوند. به همین دلیل، مطمئنترین راه مشاهده و مدیریت تاریخچه رفتوآمد، استفاده از برنامه Google Maps روی تلفن همراه است؛ نه جستوجوی آیکون Maps در صفحه My Activity.
صفحه My Activity چه اطلاعاتی را نشان میدهد؟
صفحه My Activity مرکز مدیریت بخشی از فعالیتهای ذخیرهشده در حساب گوگل است. از طریق آن میتوانید فعالیتها را بر اساس تاریخ، کلمه یا سرویسهایی مانند Maps و Search فیلتر و حذف کنید.
فعالیتهای مربوط به Maps در این صفحه ممکن است شامل جستوجوی یک مکان، درخواست مسیریابی یا تعامل با سرویس باشد. این اطلاعات را نباید با Timeline که محلهای بازدیدشده و مسیرهای طیشده را ثبت میکند یکی دانست. گوگل نیز توضیح میدهد که بعضی اطلاعات، از جمله Timeline، خارج از فهرست معمول My Activity نگهداری و از داخل Google Maps مدیریت میشوند.
چگونه اطلاعات Timeline را حذف کنیم؟
برای حذف اطلاعات مکانی، در Google Maps وارد Your Timeline شوید و از بخش تنظیمات حریم خصوصی یکی از این گزینهها را انتخاب کنید:
- حذف تمام اطلاعات Timeline
- حذف اطلاعات یک بازه زمانی مشخص
- حذف یک روز یا یک مکان خاص
- فعالکردن حذف خودکار
گوگل امکان حذف خودکار دادههای Timeline قدیمیتر از ۳، ۱۸ یا ۳۶ ماه را فراهم کرده است. انتخاب بازه سهماهه به این معنا نیست که گوگل دیگر هیچ اطلاعاتی ذخیره نمیکند؛ بلکه اطلاعات Timeline پس از رسیدن به سن سه ماه حذف میشوند. برای جلوگیری از ثبت اطلاعات جدید باید خود Timeline را خاموش کنید.
خاموشکردن Timeline نیز اطلاعات قدیمی را الزاماً حذف نمیکند. هنگام غیرفعالکردن میتوانید گزینه Turn off and delete activity را انتخاب کنید یا دادههای قبلی را جداگانه پاک کنید. همچنین حذف Timeline مانع ذخیره بعضی اطلاعات مکانی تقریبی در Web & App Activity، جستوجو یا سرویسهای دیگر گوگل نمیشود؛ هرکدام از این تنظیمات باید جداگانه بررسی شوند.
نام و محل بعضی گزینهها ممکن است بهدلیل تغییر تدریجی تنظیمات سرویسهای گوگل در حسابها و نسخههای مختلف برنامه متفاوت باشد. برای کنترل حریم خصوصی، Timeline، Web & App Activity و مجوز دسترسی Google Maps به موقعیت مکانی گوشی را جداگانه بررسی کنید.
منابع
راهنمای رسمی Google Account درباره مدیریت Timeline و Web & App Activity و راهنمای رسمی Google Maps درباره مشاهده، حذف، پشتیبانگیری و حذف خودکار اطلاعات Timeline.