بعد از پایان یک رابطه، بعضی دسترسیهای دیجیتالی که قبلاً به شریک عاطفی خود دادهاید ممکن است همچنان فعال بمانند. موقعیت مکانی، اطلاعات حسابها، تصاویر، تقویم و بعضی دادههای دیگر لزوماً با پایان رابطه بهطور خودکار از دسترس فرد مقابل خارج نمیشوند.
در آیفون قابلیتی به نام Safety Check وجود دارد که برای بررسی و قطع سریع این دسترسیها طراحی شده است. این قابلیت در iOS 16 و نسخههای بالاتر در دسترس است.
Safety Check آیفون چه کاری انجام میدهد؟
Safety Check به شما کمک میکند بررسی کنید چه افراد یا برنامههایی هنوز به بعضی اطلاعات و قابلیتهای آیفون شما دسترسی دارند و در صورت نیاز این دسترسیها را تغییر دهید.
برای استفاده از Safety Check وارد Settings شوید، سپس بخش Privacy & Security را باز کنید و گزینه Safety Check را انتخاب کنید.
در این بخش دو روش اصلی برای مدیریت دسترسیها وجود دارد.
بررسی و تغییر دسترسیها بهصورت دستی
اگر میخواهید دقیقاً مشخص کنید چه کسی یا چه برنامهای به چه اطلاعاتی دسترسی دارد، میتوانید دسترسیها را یکبهیک بررسی کنید. این روش برای زمانی مناسب است که نمیخواهید همه دسترسیها را همزمان قطع کنید و ترجیح میدهید هر مورد را جداگانه کنترل کنید.
قطع سریع دسترسیها با Emergency Reset
گزینه Emergency Reset برای شرایطی در نظر گرفته شده است که میخواهید دسترسی افراد و برنامهها را سریعتر محدود کنید. با استفاده از این گزینه میتوانید بهجای بررسی تکتک موارد، دسترسیهای اشتراکگذاریشده را بهصورت یکجا بازبینی و متوقف کنید.
این قابلیت میتواند بهخصوص بعد از پایان یک رابطه مفید باشد؛ زیرا ممکن است دسترسیهایی که مدتها قبل با رضایت خودتان فعال کردهاید هنوز برقرار باشند.
Quick Exit در Safety Check چیست؟
در بالای صفحه Safety Check گزینهای به نام Quick Exit وجود دارد. این گزینه امکان خروج سریع از صفحه Safety Check را فراهم میکند.
Quick Exit برای شرایطی طراحی شده است که لازم است فوراً از صفحه تنظیمات مربوط به Safety Check خارج شوید.
Safety Check همه حسابهای آنلاین شما را پوشش نمیدهد
Safety Check فقط دسترسیها و قابلیتهای مرتبط با اکوسیستم اپل را مدیریت میکند. بنابراین استفاده از آن به این معنا نیست که دسترسی به همه حسابهای آنلاین شما نیز قطع شده است.
برای حسابهایی مانند اینستاگرام و سایر سرویسهای خارج از اکوسیستم اپل باید تنظیمات امنیتی همان سرویس را جداگانه بررسی کنید. در صورت نیاز، رمز عبور را تغییر دهید و دسترسیهای فعال حساب را نیز کنترل کنید.
بعد از پایان یک رابطه چه دسترسیهایی را بررسی کنیم؟
اگر قبلاً اطلاعات یا دسترسیهای دیجیتالی خود را با فرد دیگری به اشتراک گذاشتهاید، بهتر است بعد از پایان رابطه مواردی مانند اشتراکگذاری موقعیت مکانی و دسترسیهای فعال برنامهها را دوباره بررسی کنید.
فعال ماندن چنین دسترسیهایی الزاماً به معنای نصب یک برنامه جاسوسی نیست. در بعضی موارد، فرد مقابل ممکن است صرفاً از همان دسترسیهایی استفاده کند که پیشتر با رضایت شما در اختیارش قرار گرفته است.
اگر از آیفون با iOS 16 یا بالاتر استفاده میکنید، Safety Check میتواند نقطه شروع مناسبی برای بازبینی این دسترسیها باشد. با این حال، حسابها و سرویسهای خارج از اپل را نیز باید جداگانه بررسی و ایمن کنید.